16 отбора ще спорят за наградния фонд от 10 000 лева за "Турнирът на славата - H8S"

7.6.2024

Станаха ясни 16-те отбора, които ще вземат участие в предстоящия "Турнир на славата - H8S", в спор за големия награден фонд от 10 000 лв. Футболния турнир ще се състои от 14 до 17 юни в Обзор, под егидата на футболната легенда Христо Стоичков, по случай новооткритата "Зала на славата - Христо Стоичков, събираща всички най-ценни трофеи в кариерата на легендарната 8-ца на световния футбол, 30 годишнината от спечелването на "Златната топка" и "лудото американско лято" през 1994г., което нареди България на световните футболни върхове.

16-те отбора участващи в надпреварата ще бъдат разпределени в групи от по четири отбора. След изиграване на груповата фаза всички класирали се отбори на 1-ва и 2-ра позиция в групите ще се класират за финалите на турнира и наградния фонд от 10 000 лв. Отпадналите отбори ще влязат в "поток 2", който чрез директна елиминация ще определи победител, печелейки атрактивна награда от бранда на Христо Стоичков.

Изключително атрактивни награди са подготвили организаторите на турнира. "Златната топка" очаква най-добрия футболист, голмайсторът ще спечели "Златна обувка", вратар номер едно ще бъде отличен със "Златна ръкавица". Мини "Златна топка" ще има също за най-добрия защитник и най-атрактивен състезател. Шампионите на турнира ще спечелят парична награда от 5 000 лв. и анцузи от бранда H8S, вицешампионите ще спечелят 2 000 лв. и топки от бранда H8S, две 3-ти места в надпреварата ще донесат по 1 500 лв. за отборите и шапки H8S. Останалите отбори, които не попаднат в обявените награди на турнира ще получат отличителни купи за участие.

БФТ ще отличи с почетни плакети всички, които подпомогнаха реализацията на събитието. "Турнирът на славата - H8S" се осъществява със съдействието и подкрепата на Община Несебър и кметство Обзор.

Hands icon

Партньори

Hanzel and Gretel