"Христо Стоичков: Пътят към звездите" стартира блестящо от Плевен

24.5.2024

Атрактивната футболна инициатива "Христо Стоичков: Пътят към звездите" стартира блестящо от площад "Възраждане" в центъра на Плевен. На специално изработена за събитието конструкция се включиха девет отбора от плевенските училища, сформирани в отбори от по трима състезатели от 1-ви и 2-ри клас.

Футболния празник за децата премина през много ентусиазъм, талант и спортен дух от малчуганите на Плевен. Всички показаха желание и мотивация за победа, също както дълги години ни радваше футболната легенда Христо Стоичков, патрон на детския футболен турнир. Инициативата е по случай 30 годишнината от спечелването на "Златната топка" от най-успелия български футболист.

Футболния турнир се оказа изключително атрактивен за децата, каквато беше планувана и идеята за неговото провеждане. Голям процент контакт с топката, много подавания и дузина голове. Децата успяха да отбележат над 130 попадения в турнира, което бе изключително голяма атракция за публиката, родителите, треньорите и всички, които бяха част от този впечатляващ футболен празник.

Шампион на турнира стана отбора на ОУ "Васил Левски", на второ място ОУ "Валерий Петров", бронзов медалист ОУ "Васил Левски" (2), а на четвърто място се класира ОУ "Климент Охридски". За призовите места в надпреварата бяха осигурени купи и медали, най-добре представилите се състезатели получиха специални награди от Lotus Sport и бранда на Камата H8S, а за всички деца се бяха погрижили от "Зала на славата - Христо Стоичков", които получиха страхотни сантиментални подаръци от легендата Христо Стоичков. За децата имаше осигурена пица и вода от "Street View Park".

Футболната инициатива "Христо Стоичков: Пътят към звездите" съвсем скоро ще зарадва децата на България. Очаквайте ни скоро и във вашия град.

Шампионите от ОУ "Васил Левски"
Вицешампионите от ОУ "Валерий Петров"

Ръководството на БФТ, изказва своята благодарност към всички партньори, които подпомогнаха реализацията на детската футболна инициатива.

Hands icon

Партньори

Hanzel and Gretel