Христо Стоичков със страхотна футболна инициатива за децата

10.5.2024

Футболната легенда Христо Стоичков ще зарадва децата със страхотна футболна инициатива "Христо Стоичков: пътят към звездите", която ще бъде проведена в редица български градове. Пилотното събитие ще стартира от Плевен на специално изработена конструкция разположена на площад "Възраждане" в центъра на града. Игрално футболно поле с размери 15х10м. ще изправи в съревнование деца на възраст 2-ри клас от училищата на Плевен, сформирани по 3 състезатели в отбор без вратар, в изключително атрактивни за футбола правила. Целта на инициативата е популяризирането на играта сред най-малките възрастови групи, осигурявайки им повече контакт с топката, подавания, голове и запалване по футболната игра.

Легендата Христо Стоичков със страхотна инициатива за децата

Футболните турнири за децата се провеждат по случай 30 годишнината от спечелването на "Златната топка" на най-успелия български футболист Христо Стоичков.

Организатори на "Христо Стоичков: Пътят към звездите" са БФТ, съвместно с "Power to Wind", генерален партньор на инициативата, "Зала на славата - Христо Стоичков", събираща всички най-ценни трофеи на футболната легенда, H8S бранд и Община Плевен.

Футболното поле на детските усмивки и магията на най-великата игра

Заповядайте на 22 май от 16.00ч. на площад "Възраждане" в центъра на Плевен да се насладим на детските усмивки. Очаквайте много настроение и паметни мигове с футболната игра.

Христо Стоичков не е просто най-добрият футболист. Той е носител на "Златната топка". 30 години от спечелването на най-ценният футболен трофей.
Hands icon

Партньори

Hanzel and Gretel