Пресконференция на БФТ и Община Плевен преди старта на "Национална купа 3-ти март"

26.2.2024

В Плевен 32 отбора от страната ще участват в турнир по футбол на малки врати "Национална купа 3-ти март". Той ще се състои на 2 и 3 март на помощното игрище до стадион „Плевен“. Това беше обявено днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен с участието на председателя на Общинския съвет (ОбС)в Плевен доц. д-р Иван Малкодански, кмета на община Плевен д-р Валентин Христов, Димитър Николов, президент на "Български футболни турнири" (БФТ), организатор на спортното събитие и Георги Патриков, представител на фирма спонсор на турнира.

Спортното събитие е посветено на Националния празник на Република България 3-ти март, подкрепено е от Община Плевен и от футболната легенда Христо Стоичков, от неговата "Зала на славата. Христо Стоичков" и от спортния му бранд H8S, каза Николов. Той подчерта, че при първото издание на турнира през миналата година са участвали 24 отбора, а сега техният брой е увеличен, което е доказателство за добрата организация. Николов добави още, че от новото ръководство на Община Плевен получават подкрепа за пореден техен турнир, голяма помощ оказват и от местния бизнес. Надявам се да продължим да работим заедно, да градим масовия футбол, допълни президентът на БФТ.

Кметът д-р Христов подчерта, че общинското ръководство ще продължи да подкрепя масовия спорт. Той добави, че местната управа ще работи и в подкрепа на професионалния спорт като по време на посещението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в събота е получил уверение за помощ при ремонта на градския стадион.

Д-р Валентин Христов и Доц. Иван Малкодански благодариха на организаторите и оказаха пълна подкрепа на Община Плевен за развитието на масовия футбол.

Част от нашата мисия е да подпомагаме спорта. За първи път през тази година бе осигурен рекорден бюджет за спорт в общината – един милиона лева, предимно за детско-юношески, но показваме, че не забравяме и масовия спорт, каза доц. Малкодански. Той подчерта, че провеждането на подобни спортни прояви като предстоящия турнир носят позитиви за Плевен, тъй като участниците ще гостуват в града. Това е реклама за нашия град и за общината, допълни председателят на ОбС.

Сигурен съм, че заедно, с общи усилия ще превърнем Плевен в един от центровете на масовия спорт, на масовия футбол, каза още Димитър Николов.

Димитър Николов: "Подобни инициативи са доказателство за нашата последователна работа през годините"
Георги Патриков: "Няма как да не продължим на подкрепяме такава добра организация и такива страхотни футболни инициативи"

Отборите участници ще бъдат разпределени в четири групи. Началото на първите срещи ще е в 10,00 часа в събота. Предвидени са награди, както за класираните от първо до четвърто място отбори, но и индивидуални отличия. Организаторите обещават и много забавления за публиката. Всички срещи от турнира ще бъдат излъчвани на живо на сайта и във фейсбук страницата на БФТ.

Снимки: Пресклуб БТА

Цялата пресконференция може да наблюдавате тук: https://www.bta.bg/bg/pressclub/archive-local/Pleven/19376

Hands icon

Партньори

Hanzel and Gretel